Xerrada sobre el TLP. El trastorn límit de la personalitat.El paper de la família

El TLP és un trastorn encara poc conegut per la població general, però que provoca grans alteracions en la vida dels afectats i de les seves famílies. Sovint la persona amb TLP té problemes per gestionar la seva vida degut a la gran inestabilitat emocional que pateix. El seu comportament impulsiu i poc planificat por portar-la a implicar-se en conductes de risc relacionades amb la sexualitat, els tòxics o els trastorns alimentaris.

El moment del diagnòstic sol ser difícil i desconcertant per tota la família, i sovint falta informació. Les famílies tenen molts dubtes de què fer, què no fer, per on començar i com actuar. Aquesta sessió té com a objectiu explicar millor el trastorn a tots els implicats (l’afectat, la família, els amics i els educadors), així com el seu tractament i oferir estratègies pràctiques pel seu abordatge dins la família.

 El nostre enfocament es basa en dos punts generals. En primer lloc, cal ajudar a la família a entendre i acceptar el diagnòstic. Una vegada superat aquest tram inicial, és necessari escoltar les seves preocupacions i dubtes, i ajudar-los a comprendre en què consisteix el trastorn i què poden fer per acompanyar als seus fills, millorar el seu futur i la seva qualitat de vida.

A càrrec de la Psicòloga Cristina Balés

Data: Divendres 16 de novembre, 19.00h.

Lloc: Auditori Casal Pere Quart de Sabadell, Rambla 69 Sabadell

BIbliografia:

Diamantes en bruto I .(Dolores Mosquera)

Deja de andar sobre cascaras de huevo  (Paul T. Mason-RAndi Kregan

 

Posted on 5 Novembre 2012, in Varis. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: