Atenció Psicològica: Especialitzada en salut mental i general

L’atenció psicològica és un mitjà necessari per afavorir la salut mental i prevenir problemàtiques més greus de tipus emocional, familiar i relacionalLa nostra intervenció psicològica abarca dues grans línies  d’atenció específica:

A.- Atenció psicològica especialitzada. Acompanyament integral en problemes de salut mental greu.

 El diagnòstic de Trastorn Mental a un membre de la família té importants efectes tant per la pròpia persona com per la resta dels membres que en formen part. Els familiars assumeixen un paper central de suport i esdevenen una peça cabdal per l’evolució del seu parent.

 Per dur a terme tot aquest procés de recuperació, la família sovint necessita una guia, un acompanyament psicològic integral i especialitzat. Aquest procés terapèutic té la finalitat d’afavorir l’autonomia personal, el desenvolupament de capacitats, la inclusió social i la qualitat de vida de tots els membres de la família.

Els àmbits d’intervenció són:

  • coneixement del trastorn (psicoeducació)
  • habilitats socials – comunicació
  • gestió d’emocions i estrès
  • habilitats de la vida diària
  • rehabilitació cognitiva
  • convivència
  • resolució de conflictes
  • participació comunitària

 B.- Atenció psicològica general. Intervenció en problemes psicològics personals, familiars i relacionals.

Aquesta intervenció està adreçada a persones que, sense patir una problemàtica psiquiàtrica o tenint-la controlada, demanden suport psicològic per gestionar algun tipus de dificultat. Parlem de canvis del cicle vital, relacions familiars conflictives, pèrdues, problemes laborals, addiccions, malalties greus, pors, ansietat, depressió… Aquestes dificultats poden interferir directament en el desenvolupament satisfactori i funcional de la vida personal, familiar i laboral.

L‘atenció psicològica en aquest casos permet una millora significativa del nivell de benestar, una millor gestió de les emocions i el desenvolupament d’estratègies més efectives per fer front als problemes i conflictes de la vida.

programa

Per obtenir més informació o sol·licitar el servei cal concertar dia i hora de visita amb Montserrat Cuesta trucant al 93 727 48 40 o enviant un correu electrònic a: atenciofamilies@salmensa.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: