NO! a l’ exclusió

L’estigma crea exclusió social

Tots, d´una manera o altre, participem en el manteniment d´un prejudici negatiu envers la malaltia mental, és a dir, en el manteniment de l´estigma de la malaltia mental. I per tant,  també en l´exclusió de les persones afectades.

Cal que tots hi prenguem part den la lluita contra aquest estigma,  la marca que porta la malaltia mental com a causa d’incapacitat, d´imprevisibilitat, d’irresponsabilitat i de violència, si volem, per una qüestió de justícia i de solidaritat, pertànyer a una societat integradora i equànime
Les senyals de l´estigma estan per a tot arreu, en el dia a dia de tots nosaltres, en els diaris que llegim, en les pel·lícules que veiem, en la nostra conversa quotidiana.

Eradicar l´estigma que pesa sobre la malaltia mental seria retirar obstacles per a la normalització de la vida, imprescindible per a la rehabilitació de les persones amb malaltia mental, per aconseguir plens drets com a persones.

AQUESTA ÉS UNA TASCA COL·LECTIVA, DE TOTS PLEGATS I TÉ
A VEURE AMB LES COSES DEL NOSTRE DIA A DIA

Hem d´estar atents, començant per nosaltres mateixos, per ser més solidaris i tolerants amb les diferències de qualsevol mena, de raça, religió, gènere, malalties, etc.

Si el que observem als diaris, pel·lícules, serveis sanitàris o socials… no ens sembla correcte, podem contactar amb OBERTAMENT.  ( Associació catalana per a la lluita contra l’estigma en salut mental, té la missió d’eliminar la discriminació que pateixen les persones per raó de tenir alguna problemàtica de salut mental, fent que esdevinguin protagonistes del canvi.)

A %d bloguers els agrada això: