JORNADA SOBRE SALUT MENTAL MANIFEST DELS SÍNDICS MUNICIPALS I LES ENTITATS DE SALUT MENTAL DE SABADELL, TERRASSA I SANT CUGAT DEL VALLÈS

En el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental 2012, que va tenir lloc el dissabte 6 d’octubre a Sabadell, els Síndics de Terrassa, Sant Cugat i Sabadell van fer públic el fruit del treball participatiu amb les entitats de salut mental dels tres municipis. Es tracta d’una iniciativa conjunta entre els síndics municipals amb el suport de l’Obra Social de la Caixa.

El document recull les demandes en l’actuació de l’administració respecte els drets dels ciutadans que viuen de prop els problemes de salut mental, així com també inclou el compromís de les entitats participants a continuar treballant per a donar resposta a les necessitats de les persones afectades. Han participat en el treball 11 entitats dels tres municipis implicats, sota la coordinació del doctor Xavier Cardona, expert en bioètica.

En compliment de la seva tasca de protecció dels drets de les persones, especialment d’aquells col·lectius més vulnerables, els síndics faran seu el manifest com a actuació d’ofici, i l’elevaran a les administracions i organismes competents.

L’elaboració d’aquest manifest per part dels síndics és fruit de la valoració de “la important tasca de suport, informació i assessorament que realitzen les associacions a les famílies i persones amb problemes de salut mental, i també de la imprescindible funció de sensibilització pública i reivindicació dels drets d’aquestes persones”.

En el marc d’un espai participatiu on els agents implicats han posat en comú les problemàtiques més freqüents i els conflictes amb l’administració, recollint aquelles situacions on han vist vulnerats els seus drets fonamentals, però també aquelles circumstàncies en que reben l’atenció adecuada, les entitats han consensuat un manifest que serà adoptat com a actuació d’ofici per part dels síndics municipals de greuges, i que serà posteriorment elevat a les administracions i organismes competents.

La iniciativa comptarà també amb la celebració d’una ponència sobre els drets de les persones amb problemes de salut mental, prevista pel proper mes de novembre, a Sant Cugat del Vallès. 

Manifest Síndics

Posted on 16 Octubre 2012, in Varis. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: