La RESILIENCIA, Carlos Mañas. Nota de premsa

IMAG0392

La conferència “LA RESILIÈNCIA: ser part de la solució i no del problema”a càrrec d’en Carlos Mañas,  que es va celebrar el passat dia 24 de maig, va ser un èxit.

En Carlos, gran comunicador de professió, amb un discurs positiu, àgil, directe i empàtic va crear en tot moment, un ambient de complicitat entre els assistents. Va parlar en primera persona sobre la malaltia mental, des del moment que el van diagnosticar fins al moment actual, passant per la humiliació que va sentir al primer lloc que va anar a demanar ajuda, per la soledat dels ingressos, pel patiment familiar, per la manca de comprensió  i el rebuig dels altres, i pels efectes de la medicació.

Va valorar com a imprescindible per la millora del malalt, el vincle afectiu i la comprensió de la família amb el malalt.

Segons en Carlos, “la malaltia mental és un vestit a mida”, per tant, cal ajudar a les persones amb una malaltia, potenciant les habilitats que cada persona té, sempre partint de les necessitats i peculiaritats de cadascú.

A l’acte també es va presentar el seu llibre “Mi cabeza me hace trampas”, un manual d’optimisme il·lustrat, que és un recull d’informació pràctica i dades sobre la malaltia mental, que parteix de l’experiència  del  l’autor.

D’ altra banda, dijous 23, en Carlos Mañas va participar al taller  ” Pensar, opinar,actuar” adreçat a persones amb malaltia mental.  Allà va explicar la seva experiència sobre la malaltia i el seu procés de recuperació.  Va recomanar no avergonyir-se del trastorn, per acabar amb l’ estigma, i per tal que la societat en general, es faci una idea real del que és patir una malatia mental.

Cara a cara Carlos Mañas

Posted on 29 Mai 2013, in Varis. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: