Nota de premsa presentació 2ª Edició ART a 4 MANS

El passat dijous 5 de juliol va tenir lloc la presentació de la segona edició d’ ART A 4 MANS, PROCES CREATIU PER A LA MILLORA DE LA SALUT MENTAL.

Durant l’acte, es va procedir a la clausura i avaluació de la 1ª edició, valorant com el projecte ha impactat en tres nivells:

  •  Els socis de la Xamba, que han participat i han redescobert les seves capacitats, guanyant confiança i autonomia i ampliant el cercle de relacions i millorant la qualitat de vida .
  •  Els artistes convidats, que han viscut positivament l´experiència, com queda reflectit  en el catàleg de la 1ª edició.
  •  La visualització sobre la importància de la Salut Mental a tota la població, i que la fem entre tots, tal i com va quedar de manifest a la Jornada del dia 23 de Maig al l’Auditori del Taulí, que es va omplir de familiars, afectats i professionals per conèixer i coordinar esforços i recursos i millorar l’eficiència.

Amb l’experiència de la 1ª edició, hem obert el ventall de possibilitats artístiques on participar, ja que els interessos dels socis de Xamba són molt amplis i volem donar oportunitats a tothom.

S’ha avançat en la 2ª edició que varem presentar ahir, tot i que aquest any no tenim el recolzament econòmic que l’any anterior ens va oferir Unnim, però creiem que si bé en el moment actual hi ha un important dèficit econòmic, no podem permetre que es converteixi  en un dèficit d’humanitat.

Creiem en les persones i que la creativitat, a tots els nivells és el que ens fa avançar com humans, (ens ha calgut “creativitat” per seguir amb el projecte en les actuals circumstàncies.).

Creiem que el respecte i la fe en les possibilitats de cada persona humana es la base del desenvolupament de la nostra societat.

 Creiem amb el compromís de cadascú de nosaltres amb els demés, ja que tots formem part d’un conjunt que si algú no està bé, se’n ressent.

En aquesta 2a edició tenim la col·laboració de nous artistes, Fidel Roca (Joieria), Lluis Clapés (Ceràmica), Pepita Brossa (Escultura), Ramón Castells  (Escultura), Josep Enric Balaguer (Pintura), Julio i Meritxell (Grafitti), Oriol Trescens (Vídeo),  Maria Bosch (Ceràmica), Jordi Roca (Pintura), Josep Madaula (Pintura), Jordi Armengol (Música).

Com institucions, la col·laboració d´UNNIM en les infraestructures, i també la de  tres  equipaments de la ciutat: El Museu d´Art, L´Escola Illa i L´ESTRUCH.

Un dels projectes dins d’aquest projecte de l’Art a 4 Mans, és el de “FEM CINE”, on ens plantegem utilitzar el cinema com a mitjà de comunicació i desestigmatització de les persones amb malaltia mental.

 Per això, hem fet un curtmetratge de forma professional, dirigida per en Jordi Voltas i feta pels socis del Club Social la Xamba de Salut Mental Sabadell, des del començament fins al final o sigui, des de fer el guió, amb la col·laboració de l’Anna Mª Cabeza, fins l’edició de la pel·lícula i la gravació de DVD’s. Podem dir, que hem aconseguit que la sentin com a pròpia i s’hi impliquin d’acord amb les seves possibilitats.

També cal afegir que els nostres socis han col·laborat en la construcció de l’escenografia de l’obra “El Timbaler del Bruc” que, dirigida per en Jordi Voltas, es representarà en motiu de la celebració de l’11 de setembre.

Sabadell, 5 de juliol de 2012

 

 

Posted on 9 Juliol 2012, in Art a 4 Mans. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: