Comunicat Salut Mental Sabadell sobre l’ actuació policial al cap Creu de Barberà

L’associació Salut Mental Sabadell, es sent concernida pels fets que van passar dimecres 25 al CAP de la Creu de Barberà de la nostra ciutat i que van acabar amb una actuació policial  consistent en la reducció física amb utilització d’ una pistola tasser i la detenció de la persona que va ser objecte de l’actuació policial.

 El que hem pogut saber per la premsa son les versions de la persona afectada i dels mossos d’esquadra. No tenim constància de declaracions dels professionals del CAP.

             Hem de dir que al nostre parer, la persona que va ser reduïda és d’una complexió molt inferior a la dels mossos d’esquadra i es fa força difícil pensar que sense res més que la seva persona pogués esdevenir un perill greu per als agents que van fer l’actuació.

             Es troba a faltar que  hi hagi una versió dels responsables del CAP, doncs són qui en principi demanen  l’actuació de la força pública, per la reacció de la noia a la prohibició de que pogués accedir acompanyada de la seva mare.  Evidentment hi ha unes normes a seguir però fer-ho de manera estricta pot resultar contraproduent, com creiem que ha passat en aquesta ocasió .

 Com entitat que es dedica a treballar per la Salut Mental de la ciutat , defugim de fer una condemna i prou.

            Actuacions de contenció se’n fan cada dia per part dels professionals sanitaris i per part dels cossos de seguretat i afortunadament en poques ocasions acaben com dimecres.

 Entenem que ens hem de posar a la pell de totes i cada una de les parts, però sobretot en la part que no pot demanar ajut a ningú.

 Hauríem de reflexionar que ens cal fer per tal que això no torni a passar i sobretot ser conscients de que tothom pot veure’s afectat per una situació semblant personalment o per que afecti a un familiar o un amic.

Posted on 30 Novembre 2020, in Varis. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: