Conferència Desembre: ” Parlem del SUICIDI: Una realitat silenciada”

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries  de la Generalitat ,els suïcidis han augmentat un 36% a Catalunya en els últims anys. Les últimes dades oficials de l’Institut d’Estadística de Catalunya, ens indiquen que el 2015 es suïciden a Catalunya un total de 495 persones i per cadascuna d’aquestes persones hi ha 20 més que ho intenten.

No obstant això, i malgrat aquestes elevades xifres, el suïcidi és una realitat històricament silenciada que a dia d’avui continua sent estigmatitzant i tabú per a la major part de la societat.

Cal donar visibilitat al suïcidi, cal trencar mites  i idees errònies. Segons l’OMS, informar de manera responsable i adequada és una de les mesures que poden ajudar a prevenir-lo.

Hem organitzat una conferència pel proper mes de desembre,“Parlem del Suïcidi: Una realitat silenciada”. Intervindran la psicòloga  Cecília Borràs , presidenta de l’ associació  Després del Suïcidi Associació de Supervivents, i la Dra. Isabel Parra, psiquiatra de l’ hospital Parc Taulí.

A la conferència es facilitarà informació sobre factors de risc, mites, mesures preventives. Es presentarà també el Codi Risc Suïcidi. ( Un programa per atendre a les persones que realitzen temptatives, que te l’ objectiu de disminuir la mortalitat per suïcidi, augmentar la supervivència de la població atesa per conducta suïcida i prevenir  la repetició de temptatives en els pacients de risc).

Serà el proper 12 de desembre a les 18.30 h al Casal Pere Quart de Sabadell. 

Posted on 20 Novembre 2018, in Varis. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: