IV Jornada ” LA SALUT MENTAL LA FEM ENTRE TOTS: Eines de prevenció”

Com cada any, hem commemorat el Dia Mundial de la Salut Mental, amb la 4a edició de la Jornada “ La Salut Mental la fem entre tots”, organitzada conjuntament pel Centre de Salut Mental del Parc Taulí i la nostra associació. Enguany es va celebrar el 14 d’ octubre,  amb la temàtica de les “ Eines de prevenció”.

A la Jornada, que va ser un èxit de participació, es van presentar diferents experiències de prevenció, desenvolupades entre tots els agents implicats al nostre entorn, especialment en joves.  Un 20% dels nens i joves presenten trastorns mentals,  amb uns símptomes que poden ser diferents als dels adults i difícils de detectar pels pares i docents. El resultat és que  per a molts nens i joves, s’ arriba tard al diagnòstic  i a iniciar un tractament adequat. Aquest retard te conseqüències negatives en la maduració cerebral i en el desenvolupament normal (fracàs escolar, marginalitat…).

Adreçat a tots els agents implicats, l’ acte tenia  com a  objectius,  fer palesa la necessitat d’ implicar a tots els agents en la gestió dels serveis de salut mental, millorar la visió que tenen els pacients i les seves famílies de la malaltia i compartir espais d’ escolta entre pacients, familiars i professionals d’ àmbits complementaris.

DSbd 13.10.15

Dsbd 16-10-15

 

 

 


Jornada SM2015caratula Jornada SM 2015

Posted on 6 Octubre 2015, in Varis. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: